Anna Maria Sala Villaró entrarà el govern d'ERC de Cardona en substitució d'Alfons Romero Idígora, que en el ple extraordinari que es va celebrar dilluns a la tarda va renunciar a l'acta per motius personals. Durant la sessió plenària, l'alcalde, Ferran Estruch, va agrair la tasca que Romero ha realitzat a l'Ajuntament de Cardona en els darrers dos anys i mig.

Sala prendrà possessió en el primer ple que se celebri després de les vacances d'estiu, previst pel 6 de setembre, i encapçalarà les mateixes regidories que fins ara portava Romero: Benestar Social, Salut, Medi Ambient i Educació. Aquesta darrera es reforçarà amb la figura de l'alcalde, que assumirà una nova competència amb la voluntat de coordinar, des d'una visió de poble, el món educatiu i l'impuls a la formació professional.

Nascuda a Cardona fa 36 anys, Anna Maria Sala és graduada social i treballa en un despatx professional de Manresa des del 2002. És mare de quatre fills i està vinculada a diverses entitats del poble: pertany als Grallers de Cardona; és membre de la junta de la Comissió de Festes del Barri Nou; és secretària de la nova Associació de Veïns de Cardona, constituïda el 2013, i membre de la junta de l'Albada, l'associació de suport contra el càncer de Cardona. Sala també és militant d'ERC, partit amb el qual hi està vinculada des del 2003.