El col.lectiu de 'músics per la llibertat' d'Artés, que des de fa deu mesos han portat a terme cada dia i sense interrupció la interpretació de El Cant dels ocells per reivindicar la llibertat dels presos independentistes, van protagonitzar dimecres al vespre una cantada amb una singularitat. La interpretació es va fer damunt de la bàscula del Sindicat, amb la participació d'un total de 81 persones, de manera que es va poder concretar el pes de la cantada. Van ser un total de 5.380 quilos d'interpretació reivindicativa. Aquesta era la número 270 del col.lectiu artesenc, que no ha fallat ni un dia.

'Músics per la llibertat' va ser una inicativa impulsada per una veïna de Sant Fruitós i que s'ha estès a molts municipis del país. En el cas d'Artés, més de mig centenar de persones estan fent possible diàriament aquesta iniciativa, i fixen un calendari amb els espais que seran escenari en cadascuna de les jornades.

Van començar el 5 de novembre, quan un músic del poble, completament sol, es va posar a tocar la trompeta a la plaça que hi ha davant de casa seva. Des seguida es va escampar la notícia i l'endemà ja eren cinc persones, dos músics i tres oients. Aquesta proposta va córrer com la pólvora i ara ja són habitualment més de mig centenar, entre músics i cantants. Mesos enrere també van protagonitzar una enviada conjunta de cartes als presos.