Castellnou de Bages donarà el tret de sortida aqeust dijous a quatre dies de Festa Major coincidint amb la diada de Sant Roc, que a partir d’ara vol convertir en l’eix central de les festes locals, com a patró del poble. «Sant Roc tindrà l’entitat que es mereix», apunta l’alcalde, Domènec Òrrit, fins al punt que el ple muncipal ha aprovat recentment convertir la data del 16 d’agost en festiu local, si bé l’acord no es farà efectiu fins el 2019.

La festa, doncs, arrencarà dijous amb els actes al voltant de la figura de Sant Roc, després d’un treball de recerca que ha permès recuperar els goigs que es van elaborar a final de l’Edat Mitjana per venerar el sant. Se n’ha recuperat la lletra dels arxius que encara es guarden a la casa Vilaseca però no se n’ha pogut recuperar la música de manera que s’ha fet nova intuint la musicalitat marcada per la rima a càrrec del professor de música de l’Olivar, Manel López, i també se n’ha fet una versió més moguda per ser ballada, a càrrec de Rosa Sugranyes.

Els goigs es cantaran dijous a missa d’11, on també es beneiran per primer cop els panets de Sant Roc, i en sortint es farà el ball de Castellnou a la plaça de l’Església, i en paral·lel, es farà la presentació de la música i el ball.

La festa continuarà divendres amb el tradicional pregó a càrrec del delegat d’Ensenyament de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, a les 9 del vespre a la plaça de l’Església. a continuació tindrà lloc un concert amb Beat Voices a l’església de Sant Andreu, i un concert jove amb Vizuri a l’espai superior del camp de futbol municipal.

Dissabte el protagonisme serà pel sopar de festa major amb productes de Castellnou elaborats per restauradors del poble, a les 9, i el ball de nit amb l’orquestra Platinum. I diumenge es posarà el punt i final a la festa amb una missa, l’actuació dels dansaires manresans i un aperitiu popular, al migdia; l’espectacle d’animació infantil La Sal dels Mars amb xocolatada, a la tarda; i el ball de fi de festa amb Andreu Duet, a la nit. Dissabte i diumenge també hi haurà el tradicional concurs de pintura ràpida.