L'Ajuntament d'Avinyó ha donat el llum verd definitiu al projecte per condicionar i promocionar turísticament el Pont Vell. Es tracta d'una construcció medieval del segle XIV alçada per damunt de la riera de Relat, que comunicava el sector de llevant amb el nou nucli que va néixer a partir del segle XIII a redós de l'església de Sant Joan d'Avinyó.

La intervenció que ara s'ha aprovat, amb una inversió de 32.589 euros, preveu, d'una banda, condicionar el camí que connecta la carretera de Prats i el nucli urbà amb el Pont Vell. D'aquesta manera es pretén facilitar l'accés a aquest monument i al camí ramader que el creua. L'actuació consistirà en fer un paviment de formigó des de la carretera de Prats fins a la masia de cal Parés, que continuarà en direcció al Pont Vell en el tram de major pendent. La part final, quan el camí ja és més planer, serà arranjat amb aportació de terres.

D'altra banda, el projecte inclou la promoció i dinamització turística del pont i del seu entorn, com les rutes que hi passen i el patrimoni geològic.

El que es farà serà instal·lar un panell informatiu al costat del monument per explicar el seu origen i la història, s'editaran fulletons informatius i se senyalitzaran els accessos sobre el pont i la ruta senderista del camí ramader que el creua. També es posarà un altre panell de divulgació de l'interès geològic.

El pont en va ser objecte d'una actuació de restauració l'any 2000, per la qual cosa l'estructura es troba en bon estat de conservació i en bones condicions de pas.

L'execució del projecte previst es finançarà amb fons europeus gestionats a través del Consell Comarcal del Bages, que és qui licitarà i es farà càrrec dels treballs.