L'Ajuntament de Moià ha contractat una empresa externa per reforçar el servei de control de la zona blava d'estacionament. Es tracta, segons el consistori, d'una prova pilot que durarà fins a final d'any, moment en què se'n valoraran els resultats. Els objectius que es persegueixen, segons el govern municipal, són «afavorir el comerç de proximitat i els serveis públics millorant la facilitat per aparcar per anar a comprar i fer gestions», i «reduir contaminació i inseguretat en no haver de donar voltes per buscar aparcament».

La zona blava de Moià, implantada ja fa uns quants anys, no és de pagament sinó de limitació horària. Permet una hora d'estacionament gratuït, que l'usuari ha de senyalitzar col·locant en un lloc visible el disc horari (es poden recollir en comerços o a l'Ajuntament) o un paper on s'indiqui l'hora d'arribada. Si s'excedeix aquest temps és quan es pot sancionar.

L'operatiu s'ha posat en marxa a l'estiu tenint en compte que és un període de l'any en què a Moià es produeix un augment tant del trànsit intern com de la demanda d'estacionament, i funcionarà com a prova pilot fins a final d'any. En acabar aquest període es farà una valoració dels resultats per determinar si cal seguir o no amb aquest model o si cal emprendre noves mesures. Les mateixes fonts argumenten que aquesta intensificació del control no té com a objectiu augmentar la recaptació, sinó garantir que els usuaris fan un ús correcte de la zona blava per «augmentar-ne la rotació».