El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, que es troba en presó preventiva des de l’ocrubre passat, rebrà un reconeixement institucional de l’Ajuntament de Cardona. Serà el proper 31 d’agost, dins els actes previs a la festa major, tenint en compte que l’any passat, Cuixart en va ser el pregoner.

L’acte començarà a les 8 del vespre al saló de plens de l’Ajuntament, i comptarà amb la presència de la periodista i parella de Cuixart, Txell Bonet, i del vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, juntament amb l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i altres autoritats. Durant l’acte es farà una lectura d’alguns poemes o fragments del pregó institucional que Cuixart va pronunciar l’any passat.

Un cop acabada la sessió més institucional a l’Ajuntament, l’acte es traslladarà a la plaça del Mercat, on cap a 2/4 d’11 es preveu que comenci un recital musical-poètic a càrrec del grup Ovidi 4, composat per David Fernández, Borja Penalba, Mireia Vives i David Caño.

L’espectacle compta amb textos d’autors diversos com Pere Quart, Marina Garcés, Maria Mercè Marçal, Josep Palau i Fabre, Montserrat Roig, o Àngela David, entre altres.

El concert tindrà una durada d’una hora i mitja, i hi haurà l’opció de la taquilla inversa.