Sant Fruitós de Bages commemorarà els 15 anys d'agermanament amb el municipi gadità d'Alcalá del Valle amb tot un cap de setmana d'activitats, els propers 1 i 2 de setembre, i amb presència de veïns i representants polítics de totes dues poblacions.

Els actes començaran dissabte al matí amb visites guiades a Món Sant Benet i amb un partit de futbol de veterans dels dos municipis. L'acte institucional començarà a les 6 amb una cercavila des de la plaça d'Alcalá del Valle fins a la plaça Onze de Setembre i amb la participació dels geganters, dansaires i grups de sevillanes. Un cop allà hi haurà diverses actuacions d'intercanvi de cultures andalusa i catalana. A les 8 començarà un sopar de carmanyola (cal fer la inscripció abans del 24 d'agost), i la festa s'acabarà amb el documental Mucho más de 15 años de hermandad, un espectacle folklòric, i l'actuació del grup de rumba Manteka i d'un DJ.

Diumenge a les 11 hi haurà una missa rociera. A les 12, tallers d'intercanvi de sardanes i sevillanes i un vermut popular abans de l'arrossada de 2/4 de 2.

Els dos ajuntaments van signar l'acte d'agermanament el 16 de febrer del 2003 com a resposta pel gran nombre de santfruitosencs que són originaris d'aquest municipi. Els lligams es remunten a la segona meitat de la dècada dels 50, quan moltes famílies d'Alcalá del Valle van emigrar a Catalunya, i una bona part ho van fer a Sant Fruitós. L'Ajuntament munta cada any una sortida amb bus a Alcalá del Valle.