L'alcalde de Fonollosa, el republicà Eloi Hernàndez, es tornarà a presentar com a cap de llista d'ERC de cara a les eleccions municipals del maig del 2019, i la sotmetrà a la votació de l'assemblea del partit que s'ha de celebrar el divendres 7 de setembre.

ERC, amb Eloi Hernàndez al capdavant, va obtenir l'alcaldia el maig del 2015, després d'uns anys d'hegemonia del PDeCAT, i ara governa amb una majoria de 5 dels 9 regidors del consistori (el PDeCAT és a l'oposició amb 4). Després de més de tres anys de feina i «amb les ganes i la il·lusió del primer dia, però amb molt més aprenentatge i coneixement», Hernàndez diu que se sent «amb la responsabilitat» de tornar a encapçalar la candidatura d'ERC, de cara a les eleccions municipals del proper mes de maig, «i donar continuïtat al nostre projecte d'equip, que ja va rebre un ampli suport l'any 2015».

El mateix alcalde recorda que en aquest mandat «hem treballat de manera incansable» per Canet, Fals, Camps i Fonollosa, «hem millorat el benestar de la seva gent, i de manera oberta i transparent». Hernàndez diu que «sempre s'ha prioritzat l'interès col·lectiu al particular», per la qual cosa «hem tirat endavant projectes estratègics i de gran importància», amb una visió que va més enllà de l'actual mandat.