Aquest cap de setmana Sant Fruitós celebra els actes del 15è aniversari de l'Agermanament de Sant Fruitós de Bages amb la població gaditana d'Alcalá del Valle, origen de moltes famílies andaluses que van venir a viure al poble, els anys 60 i 70 del segle passat. Va ser el 16 de febrer del 2003 quan l'alcalde d'Alcalá, Juan Jiménez (IU), i el de Sant Fruitós, Josep Rafart (CiU), inauguraven una nova plaça santfruitosenca que portava el nom d'Alcalá del Valle, i després signaven l'acte d'agermanament.

Aquesta plaça va ser el punt de trobada ahir de visitants i vilatans, amb la presència de l'alcaldessa d'Alcalá del Valle, Dolores Caballero (PSOE), acompanyada d'una seixantena d' alcalareños, desplaçats amb autocar fins a la comarca del Bages. També l'alcalde Joan Carles Batanés (GfP), juntament amb d'altres regidors del consistori santfruitosenc i representants d'entitats locals, va participar en la cercavila fins a la plaça 11 de Setembre, on va tenir lloc l'acte de commemoració de l'agermanament amb un intercanvi de cultura andalusa i catalana, amb l'actuació dels Gegants i Grallers de la colla gegantera local, de l'escola de ball Lourdes Jiménez, de l'Esbart Som Riu d'Or, la colla sardanista Dintre el Bosc, la Tercera Joventut de Sant Fruitós i el grup l'Alba de l'Esplai de la Gent Gran. Després del sopar popular, continuaren els espectacles folklòrics fins que es va arribar al final de jornada, amb una festa amb Los Bingueros.

Avui, diumenge, amb una arrossada popular, a càrrec de la Colla de Cuiners de la Festa de l'Arròs, es clouran els actes de la Festa Major de Sant Fruitós.