Sant Vicenç de Castellet manté des d'aquest diumenge la recomanació de no beure aigua de l'aixeta. Dissabte, l'Ajuntament va demanar a la població que no en begués ni n'utilitzés per cuinar.

El riu Llobregat baixa amb molts sediments des de fa dies com a conseqüència de les darreres precipitacions i l'empresa encarregada de la xarxa d'aigua municipal, Acciona, va optar per subministrar aigua dels dipòsits de reserva, que dissabte corria el risc que es buidessin. Tot i que aquesta aigua no és tèrbola i està tractada, l'Ajuntament recomana que no consumir-ne.

Els tècnics de l'Ajuntament van explicar a aquest diari que un cop la població es va assabentar de la recomanació de no beure'n, dissabte, va baixar encara més l'aigua dels dipòsits de reserva, arribant al 30% de la capacitat total.

Dissabte a la tarda l'aigua del riu Llobregat baixava menys tèrbola i Acciona va començar a omplir els dipòsits d'aigua una altra vegada. Tot i això, aquest migdia estaven al 40% de la capacitat, una reserva d'aigua insuficient, tenint en compte que quan els dipòsits estan plens només poden bastir la població durant 24 hores, en el supòsit que no es pugui captar aigua.

Els tècnics de l'Ajuntament consultats expliquen que de mica en mica es van omplint els dipòsits amb la vista fixada a dimarts, quan es preveu que el Llobregat també baixi tèrbol per les pluges.