Aquest mes de setembre es donarà el tret de sortida al nou curs escolar i a Sant Joan de Vilatorrada ho farà amb algunes novetats destacades a l'Escola Collbaix. Coincidint amb l'aturada de l'activitat educativa durant els mesos d'estiu, l'Ajuntament -a través de la Regidoria d'Educació- ha dut a terme treballs d'arranjament i millora al pati d'aquest centre educatiu.

Les obres van finalitzar a final del mes d'agost i l'espai ja es troba a ple rendiment per a que en pugui fer ús la comunitat educativa al complet. Així, l'actuació ha consistit en l'habilitació de quatre pous de drenatge amb l'objectiu de prevenir possibles acumulacions d'aigua en cas de pluges. L'actuació ha tingut un cost total de 4.836,37 euros.

La regidora d'Educació, Mar Osete, destaca que entre els beneficis d'aquesta actuació hi ha el fet que «a l'hora del pati els alumnes podran gaudir del seu esbarjo a l'aire lliure després de la pluja, permetrà fer les activitats extraescolars i l'educació física amb més seguretat i accedir a d'altres indrets sense tants bassals».