Les Marxes de Torxes per la República de Sant Joan de Vilatorrada i Callús, que se celebraran el proper dilluns, 10 de setembre, vigília de la Diada Nacional de Catalunya, canviaran enguany de recorregut i arribaran fins a la presó dels Lledoners com a mostra de suport als independentistes presos. En total, al Bages es faran 14 marxes de torxes. A la de Manresa, els parlaments aniran a càrrec de l'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernández, i la mare d'Anna Gabriel, Maribel Sabaté.

A Sant Joan, l'activitat començarà dilluns 10 de setembre, a les 7 de la tarda, amb la novena edició de la Marxa de Torxes per la República impulsada per les seccions locals de l'ANC de Sant Joan de Vilatorrada i Sant Martí de Torroella amb la col·laboració de l'Ajuntament.

El punt de trobada serà la zona esportiva, on es durà a terme un berenar popular amb coca i fuet i s'habilitaran punts de venta de torxes. A 2/4 de 9 del vespre, és previst que es doni el tret de sortida a la marxa, que transcorrerà per la zona esportiva, el camí de Les Torres i el camp Lledoners. Un cop arribats davant del centre penitenciari tindrà lloc la lectura d'un manifest i un parlament a càrrec de la periodista i advocada Bea Talegón.

A Callús, la convocatòria és a les 8 del vespre a la plaça de l'Ajuntament per anar cap a Lledoners.

Catorze marxes al Bages i al Moianès

Les Marxes de Torxes per la República arribaran el dia 10 de setembre a catorze poblacions del Bages i el Moianès: Artés, Balsareny, Callús, Castellnou de Bages, l´Estany, Manresa, Monistrol de Calders, Navarcles, Navàs, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor i Santa Maria d´Oló.

A Manresa, la desena Marxa de Torxes és organitzada per la Comissió 11 de Setembre, impulsada per l´ANC i Òmnium Bages-Moianès, amb el suport de la CUP, Demòcrates de Catalunya, ERC, Fundació Independència i Progrés i PDECAT. La Marxa comptarà amb la participació d´acordionistes, bastoners, castellers, grallers, sardanistes i tabalers.

La concentració es farà a la plaça de Crist Rei, a dos quarts de nou del vespre, per iniciar el recorregut fins a la plaça Major, on l'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernández, farà la lectura del manifest, seguida del parlament, que enguany anirà a càrrec de Maribel Sabaté, mare d´Anna Gabriel. Les torxes es poden recollir anticipadament a l'Espai Òmnium, a partir del dilluns 3 de setembre, o bé en el mateix inici de la Marxa.