Més de 170 persones han participat aquest dissabte al matí en la Competició de Canoes al riu de Sallent, en el marc de la festa major. Era la sisena edició i aquest cop s'ha celebrat en un espai nou, entre el pont nou i el pont vell. Les darreres edicions s'havien fet en un altre tram del riu Llobregat, del pont vell cap a la resclosa de Cal Sala.

Enguany, però, s'ha decidit canviar la ubicació de la competició i traslladar-la al tram entre els dos ponts aprofitant que l'Ajuntament ha arranjat recentment les lleres del riu. S'han desbrossat i s'han retirat alguns arbres que estaven en mal estat, i s'han aplanat les zones contigües, de manera que ara es pot accedir al riu per totes dues lleres. Això ha permès que les canoes entressin i sortissin del riu amb més facilitat.

La prova ha comptat amb tres categories: sènior, familiar i infantil. Les dues primeres han tingut dues semifinals i una final, i la darrera, la infantil, només una final. Els sallentins que hi han participat han passat una bona estona remant i animant els seus amics i familiars, la majoria principiants en aquest esport aquàtic.

Malgrat això, hi participaven també alguns canoistes més experimentats, com és el cas dels membres del Centre Excursionista de la Comarca del Bages. I han estat aquests equips, del CECB, els que han quedat en primer lloc en les categories sènior i familiar. La categoria infantil l'han guanyat Les queen team.