L'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, va rebre ahir els tres okupes que s'han instal·lat en tres habitatges del carrer de Carles Buïgas, i es van comprometre a evitar la tensió veïnal i a comportar-se d'una forma cívica per fer desaparèixer el malestar entre els veïns. Els intrusos van sol·licitar l'entrevista amb el batlle en veure que els veïns van denunciar a Regió7 (vegeu l'edició del 6 de setembre) la mala convivència que genera la seva actitud, des que hi van arribar al final del juliol.

Batanés afirma que els okupes van mantenir un to cordial durant la trobada, on també va assistir la regidora de Serveis Socials i Veïnatge, Cristina Murcia, i un representant de la Policia Local. «Han manifestat que són conscients que el fet d'ocupar els habitatges pot generar tensions entre els veïns de la zona», explica l'alcalde. Van afirmar que no és la primera vegada que ocupen habitatges i, temps enrere, havien estat al Pont de Vilomara. «Tenen present que algun dia els faran fora de les tres cases unifamiliars on s'estan ara i, fins aleshores, s'han compromès a mantenir una bona convivència amb els veïns», sosté Batanés. De fet, afirma que ahir l'empresa propietària del conjunt de cases unifamiliars del carrer, Habitatge Entorn, una empresa de Comissions Obreres en liquidació, va presentar una denúncia per l'ocupació. Un fet que facilita una possible desocupació.

Els veïns del carrer de Carles Buïgas dijous també es van reunir amb l'alcalde per exposar-li les seves inquietuds. Segons els veïns, durant les últimes setmanes els okupes acostumen a deixar els gossos «perillosos» sense lligar, fan soroll a les nits i han intimidat algun veí. Batanés va escoltar les preocupacions de les famílies i va assegurar que s'incrementaria la presència policial a la zona.

L'alcalde va posar sobre la taula les queixes dels veïns quan tenia els okupes al davant. «Ells han negat haver fet cap acció que pogués incomodar els veïns», afirma l'alcalde. Però destaca que «han assegurat que, a partir d'ara, evitaran els enfrontaments amb les persones que viuen al costat». L'alcalde els va dir que posin en pràctica la seva voluntat i «ells s'han compromès a demostrar que no són persones conflictives i que volen viure tranquil·lament als habitatges ocupats», assenyala Batanés. Des de final del juliol, els tres okupes s'estan en tres cases del carrer de Carles Buïgas, que se situen just davant de la biblioteca municipal del poble i al darrere hi ha la llar d'infants Les Oliveres. Una de les preocupacions dels veïns és que els intrusos continuïn fent accions incíviques un cop hagi començat el curs escolar.