Sallent aprofitarà la festa major que celebra fins dimarts per presentar en públic les millores realitzades al passeig del riu entre pont i pont, i a l'entorn de la Fàbrica Vella. Són dues obres en dos indrets del municipi que s'estan adequant com a espais d'activitat a l'aire lliure, i que estan vinculades a la revitalització del nucli antic que es pretén aconseguir amb la Llei de Barris.

De fet, són només les primeres fases d'uns treballs que pretenen obrir Sallent al riu i anar-ne transformant l'entorn amb espais de lleure i equipaments renovats. L'actuació a la Fàbrica Vella coincideix amb el primer aniversari de la inauguració del complex cultural (inicialment conegut com a Cal Carrera), que va fer el setembre passat l'aleshores president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

L'antiga fàbrica, ara transformada en un teatre, limitava fins ara les activitats a l'interior, però la intervenció que s'hi ha fet permetrà aprofitar també l'espai de fora. Al porxo d'entrada s'hi ha urbanitzat una petita plaça on, de cara a dilluns, ja s'han programat algunes activitats d'aniversari que combinaran propostes dins i fora de la Fàbrica Vella, amb actuacions musicals, teatre i algunes sorpreses entre les 7 de la tarda i les 10 de la nit.

Més endavant, aquest espai ha de connectar amb la urbanització de l'entorn de la futura residència, que s'ha de construir al costat, «i també el lligarem amb l'àmbit de l'oasi», que és com es coneix l'accés cap al riu des del pont de la Concòrdia, que es vol condicionar com a espai de lleure, apunta l'alcalde, David Saldoni.

Intervencions a prop del riu

L'altra actuació afecta la llera del Llobregat uns metres més al sud, on demà al matí s'organitzarà la sisena competició de canoes al riu. Fins ara, aquesta activitat es concentrava a l'espai de sota l'ajuntament, però enguany hi ha la intenció de guanyar més espai aprofitant que s'ha arranjat una part de la llera entre pont i pont: s'ha desbrossat, s'han retirat arbres en mal estat i s'ha condicionat un camí amb sauló a prop del riu. Durant les properes setmanes tot aquest àmbit s'enjardinarà i s'hi instal·larà enllumenat i el mobiliari urbà.

Fa uns quants dies també es va completar el mural que s'ha pintat al mur de contenció sota el pont de la Concòrdia, uns metres més al nord.