El callusenc Joan Masó i Pau, doctor en Geografia i vinculat a institucions europees dedicades a la recerca, ha rebut a Alemanya el premi de l’Open Geospatial Consortium (OGC), un consorci internacional -format per 525 companyies, agències governamentals, organitzacions de recerca i universitats- dedicat al desenvolupament de la tecnologia geoespacial, la que permet, per exemple, el funcionament de Google Maps, entre moltes altres aplicacions.

Masó, que format part de l’OGC des del 2003 participant en grups de recerca, va rebre dimecres a a la nit la medalla d’or en la trobada anual de la institució a la ciutat de Stuttgart. És un reconeixement a la seva trajectòria. Masó va ser escollit com a membre de l’OGC per formar part de la Junta d'Arquitectura, per tal de garantir que els estàndards de qualitat a dels equips de recerca i avaluar les tendències emergents en tecnologia i pràctiques empresarials per ajudar a alinear els esforços de l’OGC i la indústria.

Masó dirigeix altres institucions científiques internacionals centrades en el desenvolupament de la tecnologia espacial com la Unió Europea de Geociències (EGU), un organisme té 12.000 científics associats; i és investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), vinculat a la UAB, entre altres.