Navarcles aprofitarà la Setmana de la Mobilitat per promoure l'ús del transport públic. La primera iniciativa és la de posar a disposició dels ciutadans tiquets gratuïts per anar a Manresa en transport públic, que es podran recollir a les oficines de l'Ajuntament fins el 21 de setembre. D'altra banda, s'han organitzat diverses xerrades per conscienciar als navarclins. L'institut SES Navarcles i l'edifici verd de l'Escola Catalunya tindran el dilluns 17 de setembre una sessió de conscienciació sobre la mobilitat segura amb bicicleta i patinet, a càrrec dels Mossos d'Esquadra i de l'Institut Guttmann. I pel que fa als membres de l'Esplai, dimecres 19 podran assistir a una xerrada adreçada a ells.

També hi haurà un tall de circulació als vehicles rodats al nucli antic de Navarcles -exceptuant als veïns i als vehicles de càrrega i descarrega- aquest dimecres 19 i dijous 20. L'objectiu del consistori és que "els vianants puguin gaudir i aprofitar al màxim de l'espai públic sense obstacles".

A través de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, l'Ajuntament de Navarcles vol "promoure els hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables". Així, el consistori fomenta l'ús del transport públic, la bicicleta, el vehicle elèctric o els desplaçaments a peu per "millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació".