L'Ajuntament d'Artés farà públic aquest diumenge el nom de la plaça que dona accés al Complex Cultural de Cal Sitjes, en un acte al mateix indret, a 2/4 de 7 de la tarda. L'elecció del nom ha sortit mitjançant un procés participatiu on la població va proposar fins a 16 noms i després els van poder votar per seleccionar el guanyador que posarà nom a la nova plaça. La consulta ha comptat amb la participació de 308 persones.

La inauguració de la plaça estarà acompanyada per un seguit d´actes que se celebraran a Artés el proper cap de setmana, organitzats pel CDR d´Artés i emmarcats en l'aniversari del referèndum de l´1 d´octubre de l´any passat. Alguns dels actes previstos són, per exemple, un taller de resistència, l´exposició de vivències de l´1 d´octubre, una interpretació peculiar del ball de l´àliga o una botifarra per la República, tot això el mateix diumenge.

L'elecció del nom de la plaça és la primera actuació que l'equip de govern té previst realitzar durant aquest any a la zona però no l´única, ja que hi ha dues propostes dels pressupostos participatius d´enguany que demanaven actuar-hi. Una de les propostes era obrir la façana de Cal Sitges i l'altre treure el mur i millorar l´accés a la plaça. A part de tot això, també hi ha previst de col·locar-hi properament un punt de càrrega per a cotxes elèctrics.