Sant Vicenç de Castellet podrà escoltar les reflexions de l'exhendakari basc Juan José Ibarretxe, que reflexionarà sobre els possibles camins cap a la independència, comparant el cas català i el basc.

Ibarretxe participarà en un debat organitzat per la secció local de l'ANC el dissabte 20 d'octubre, en el qual també prendrà part l'activista social polític i social Txutxi Ariznabarreta, president de Red Indenpendentistak. "Euskadi i Catalunya, dos camins i un destí: independència", és el títol de l'acte en el qual prendrà part l'expresident basc, que tindrà lloc al teatre El Coro a partir de les 6 de la tarda, moderat per la periodista Aida Morales.

Juan José Ibarretxe va ser lehendakari durant deu anys, (del 2 de gener de 1999 fins al 5 de maig del 2009). Sota la seva presidència, el govern basc va proposar una reforma de l'estatut d'autonomia, que va acabar sent més coneguda com a Pla Ibarretxe, que plantejava una proposta basada en la lliure associació entre el País Basc i Espanya, la sobirania compartida i el dret d'autodeterminació. El Congrés dels Diputats ho va tombar el 2005.

Aquest debat serà el pròleg d'un Sopar Groc per recaptar fons per les famílies dels independentistes presos i exiliats, que es farà el mateix dia 20 a les 9 a la Sala Can Soler, i hi assistiran familiars dels presos. Com a fi de festa del sopar, s'ha programat l'actuació del grup de música folk i tradicional El pont d'Arcalís. El sopar, limitat a 250 persones, tindrà un preu de 12 euros i inclourà l'entrada per veure el concert.