El passeig de la Biblioteca de Sallent, la rambla que condueix fins a l'edifici noucentista de l'antiga Biblioteca Popular de Sant Antoni Maria Claret, és des d'aquest dissabte al migdia, Passeig 1 d'ocubre. El CDR de Sallent l'ha presentat com a tal en un acte de caire totalment popular.

El canvi de nom havia nascut també d'una iniciativa popular que va ser ratificada en un ple municipal.

La jornada del 6 d'octubre ha tingut una part d'actuacions de grups del folklore sallentí amb l'Esbart Vila de Sallent que ha interpretat tres peces, la darrera d'elles composada expressament per aquesta jornada, No volem més cops, el Ball del Maqui i el Ball de les Treballadores, i l'actuació de la companyia de pallassos Filigranes.

Tot seguit s'ha servit un vermut i ha tingut lloc l'acte d'inauguració de les plaques recordant l'1d'octubre: una amb el nom del passeig amb l'escut de la Vila de Sallent i la placa del CDR amb unes dades sobre la jornada de l'1 d'octubre "El dia 1 d'octubre de 2017 veïns i veïnes de Sallent, vam defensar les urnes, el vots i els col·legis electorals del Referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Aquest passeig va ser el punt de resistència a l'amenaça i acció violenta de l'estat espanyol. Resultats 3104 Sí /186 No / 25 en blanc. Els carrers seran sempre nostres". Després hi ha hagut el parlament i l'acte ha acabat amb la interpretació d'Els Segadors.

S'ha continuat amb una arrosada per 250 persones i, a la tarda, l'actuació de Sal i Pebre, una taula rodona amb Gabriela Serra, Quico Sallés, Albano Dante Facin, Núria Tarrés (mare de l'Adri) i Maribel Sabaté (Mare de l'Anna Gabriel), una actuació dels Bastoners de Sallent, Rom Cremat i Coca, el ball de les Bruixes de Sallent i el Cant dels Segadors.

El cap de setmana anterior es van inaugurar plaques recordant l'1 d'octubre "Aquí vam votar, Aquí vam guanyar" a tots els col·legis electorals de Sallent, Cabrianes, El Cat, Jutjat, Pavelló i Antiga Biblioteca acompanyats d'una marxa de Torxes a peu des de Cabrianes, aquests eren els actes previstos per commemorar l'1 d'octubre a Sallent pel CDR.