Farré, enginyera agrònoma, ha estat tècnica de l'àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Lleida i tècnica en desenvolupament rural al Solsonès, a més de participar en projectes al departament d'Agricultura de la Generalitat. Des del 2016 és secretària del Consell Regulador de la DO Pla de Bages.

Els cellers estan molt satisfets d'aquesta edició de la fira.

Aquest any estem complint l'objectiu que havien presentat de creixement. Vam començar, en aquesta edició, amb la inauguració de la festa itinerant a altres pobles de la comarca. Aquest acte va tenir lloc als cellers d'Abadal, amb més de cent assistents, i la idea és que tots els municipis ens vulguin ensenyar algun aspecte del seu lligam amb el món vinícola. D'aquesta manera vinculem més la festa, que es fa a Artés, a tot el Bages.

Com ajuda la festa d'Artés a promocionar la Denominació d'Origen Pla de Bages?

La fira, primer, dona a conèixer el Bages com a territori vitivinícola. La DO Pla de Bages és una denominació d'origen que té 500 hectàrees de vinyes i això fa que moltes vegades a les vies principals de comunicació no sigui visible al públic general que hi ha vi-nya al territori, i fires com aquestes el que fan és demostrar aquesta tradició vinícola de la comarca. Això, d'una banda, i de l'altra és guanyar proximitat. És una jornada en què els responsables dels cellers poden explicar al client final de primera mà el seu producte, i això és molt bo. La virtut dels productes de proximitat es pot explicar a la festa de tu a tu.

En les darreres edicions s'han afegit dos cellers més.

Són vins Colltor de Santa Maria d'Oló i Les Acàcies d'Avinyó. Són projectes petits però que creixen amb una ambició personal de crear un producte de molta qualitat i, de moment, amb poc volum de producció, però tenen una distribució i ajuden a explicar millor el territori. Ara ja som 14 cellers més un elaborador de cava, que aixopluguem a la DO perquè explica, també, el nostre territori.