L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada posarà en marxa una nova edició dels pressupostos participatius, el format dels quals presentarà el 19 d'octubre a la Sala d'Actes del CIO Cal Gallifa.

Per aquesta convocatòria el consistori fa una reserva de 90.000 euros perquè els santjoanencs escullin a quins projectes volen destinar aquesta partida als sectors Gallifa, Passeig del Riu i Sant Martí de Torroella i els carrers Major i Sant Mateu.

Serà aquest mateix mes d'octubre que la regidoria de Participació Ciutadana obrirà aquesta tercera convocatòria amb l'objectiu que la ciutadania tingui veu i vot a l'hora de decidir el futur d'una part del pressupost municipal que es dedica a inversions. En aquest sentit, l'Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades.

Del 22 d'octubre al 2 de novembre hi haurà la recollida de les propostes; i del 27 de novembre al 7 de desembre es podran fer les votacions. Per tal que la proposta sigui admesa i vàlida ha de complir un seguit de requisits, com ara que no superi els 90.000 euros; que sigui de competència municipal, legal i viable; i que no estigui repetida.

Les propostes es poden presentar a través del web participa.santjoanvilatorrada.cat o de forma presencial a les urnes habilitades en diferents equipaments del municipi. Abans de la fase de votació, es publicarà el llistat de les excloses i els arguments que en justifiquen l'exclusió.

Ramon Planell, regidor de Participació Ciutadana, ha posat en relleu que "la coresponsabilització i l'impuls d'accions que fomentin la participació ciutadana en la presa de decisions són dues prioritats d'aquest equip de govern". En aquest sentit, fa una crida a la participació "convidant als santjoanencs i santjoanenques a prendre part activament d'aquesta procés que ens permetrà consensuar millores significatives en el nostre entorn més proper". El funcionament, les propostes de la ciutadania, el resultat de les votacions i les preguntes més freqüents es podran seguir a través del web participa.santjoanvilatorrada.cat que ha habilitat l'Ajuntament per seguir l'evolució del procés.