10 de octubre de 2018
10.10.2018

EXPOSICIÓ 40 ANYS REGIÓ7 | SANT JOAN DE VILATORRADA


Santpedor s'acull a un programa per ajudar famílies en situació de pobresa energètica

L'Ajuntament farà auditories en vuit habitatges per donar eines als seus inquilins sobre com estalviar

10.10.2018 | 14:14

L'Ajuntament de Santpedor posa en marxa un programa d'auditories en vuit habitatges del municipi en situació de pobresa energètica. L'objectiu és ajudar les famílies que hi viuen a reduir les despeses de subministraments bàsics d'electricitat, aigua, gas, o altres, i contribuir a millorar la seva qualitat de vida.

És un programa impulsat i gestionat des del Servei d'Acció Social, l'Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat, i l'Oficina d'Habitatge de la Diputació de Barcelona, que pretén donar respostes preventives i educatives a possibles problemes derivats de situacions de pobresa energètica.

Un cop els serveis socials han recollit usuaris que necessitarien d'una auditoria, l'Ajuntament demana ajut a la Diputació, i d'aquesta manera, les vuit famílies afectades en aquest cas, rebran la visita d'un professional. Se'ls instal·laran aparells de monitoratge del consum, i també elements de baix cost per a la millora de l'eficiència energètica, des de bombetes de baix consum, fins a virets per a les finestres, temporitzadors, regletes amb interruptor, o sota-portes. A més, se'ls oferiran consells individualitzats per millorar l'eficiència energètica i se'ls donarà assessorament sobre l'ajustament de contractes de subministraments, sobre modificar de la potència contractada, o sol·licitar el bo social, entre altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2019 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2018/19