10 de octubre de 2018
10.10.2018

Santpedor s'acull a un programa per ajudar famílies en situació de pobresa energètica

L'Ajuntament farà auditories en vuit habitatges per donar eines als seus inquilins sobre com estalviar

10.10.2018 | 14:14

L´Ajuntament de Santpedor posa en marxa un programa d´auditories en vuit habitatges del municipi en situació de pobresa energètica. L´objectiu és ajudar les famílies que hi viuen a reduir les despeses de subministraments bàsics d´electricitat, aigua, gas, o altres, i contribuir a millorar la seva qualitat de vida.

És un programa impulsat i gestionat des del Servei d´Acció Social, l´Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat, i l´Oficina d´Habitatge de la Diputació de Barcelona, que pretén donar respostes preventives i educatives a possibles problemes derivats de situacions de pobresa energètica.

Un cop els serveis socials han recollit usuaris que necessitarien d´una auditoria, l´Ajuntament demana ajut a la Diputació, i d´aquesta manera, les vuit famílies afectades en aquest cas, rebran la visita d´un professional. Se´ls instal·laran aparells de monitoratge del consum, i també elements de baix cost per a la millora de l´eficiència energètica, des de bombetes de baix consum, fins a virets per a les finestres, temporitzadors, regletes amb interruptor, o sota-portes. A més, se´ls oferiran consells individualitzats per millorar l´eficiència energètica i se´ls donarà assessorament sobre l´ajustament de contractes de subministraments, sobre modificar de la potència contractada, o sol·licitar el bo social, entre altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2019 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2018/19