El tren cremallera, un dels mitjans (juntament amb els funiculars de Sant Joan i de la Santa Cova) que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat a Montserrat, augmentarà l'any que ve la seva capacitat amb la incorporació de dues unitats més.

Així ho va explicar ahir la directora de Manteniment de Material Mòbil, Esther Garcia, que va concretar que aquestes unitats no seran noves, sinó que provindran del parc que la companyia té a Vall de Núria, i que s'afegiran als cinc que ja hi operen actualment.

Aquesta incoporació, que es farà a partir de la campanya d'hivern 2019-2020, es traduirà en el fet que s'incrementarà la freqüència de pas de la línia, de manera que augmentarà el 33% la quantitat d'usuaris que es podran transportar en una hora. En concret, es podrà passar d'un màxim de 1.050 viatgers fins a un total de 1.400, pensant sobretot en dies i hores punta.

A més, Ferrocarrils instal·larà una nova via a l'estació de Monistrol Vila del cremallera, el que facilitarà la gestió del moviment del parc mòbil i l'execució de treballs de manteniment de la via i els trens.

D'altra banda, el funicular de la Santa Cova està tancat i en procés de renovació i no es reobrirà fins al 2020. En aquest servei, Ferrocarrils té previst invertir-hi 2,2 milions d'euros per dur a terme la renovació dels bastidors i dels vehicles. Per tant, de moment se'n conservaran les cabines, tot i que s'hi treballarà per treure'ls pes. També es farà una reforma de la plataforma de la via.