L'Ajuntament de Súria té previst adjudicar en els propers mesos la redacció del projecte executiu del centre cultural de Cal Pau amb l'objectiu de poder disposar d'aquest document l'any vinent. En un nou pas per avançar en el projecte del nou equipament municipal, el consistori ha adquirit l'immoble ubicat a la cantonada dels carrers Sant Lluís i Sant Antoni Maria Claret.

Segons han informat fonts municipals, actualment ja es troba en una fase avançada el procés de selecció de l'equip d'arquitectes que s'encarregarà d'elaborar el projecte executiu del nou centre. L'immoble adquirit, que es troba en la part posterior de Cal Pau, serà enderrocat per tal d'ampliar l'espai lliure creat en els darrers anys entre el futur centre cultural i l'església parroquial de Sant Cristòfol per tal d'esponjar el sector.

L'adquisició de l'immoble va ser formalitzada recentment davant notari amb la presència de representants de l'Ajuntament i dels propietaris de la finca. El preu de venda ha estat de 219.300 euros.

L'edifici de Cal Pau és de propietat municipal des de l'any 2015. L'objectiu del consistori és disposar del projecte executiu del futur centre al llarg de l'any 2019. Simultàniament caldrà emprendre la planificació i recerca de finançament i el procés de contractació de l'obra per construir el nou equipament cultural.

El consistori va adquirir l'edifici amb l'objectiu de reordenar urbanísticament tota aquesta àrea i convertir-lo en un equipament cultural que es preveu que tingui la futura biblioteca pública com a element central, a banda d'altres espais com una sala polivalent i, si és possible, una àrea per a entitats del poble. Es tracta d'un edifici molt cèntric (ubicat al carrer de Salvador Vancell, davant de la plaça de Sant Joan) i amb una superfície de 800 metres quadrats.

Després de l'adquisició de l'immoble, es va enderrocar la part posterior de l'edifici per poder crear un nou espai urbà davant de l'església parroquial de Sant Cristòfol.

Cal Pau era el nom popular de la històrica fonda Guilà, que va ser el principal hostal i restaurant de la vila durant gairebé un segle.