L'Aeroclub del Bages, conjuntament amb l'associació Bages Impuls, va celebrar ahir la primera edició de la Mostra d'activitats aèries al camp de vol Sallent-Pla de Bages. Al llarg de tot el dia, els participants i assistents a la mostra van poder gaudir de diverses activitats relacionades amb el món de l'aviació en un programa que també incloïa una sessió de cinema infantil, actuacions musicals a càrrec de la formació manresana Star3, un tast i degustació de cervesa artesana, un espectacle de màgia al cel amb el mag Magnel i un sopar amb barbacoa.

La jornada va servir als assistents per conèixer de prop les activitats aèries de la comarca i alguns dels productes artesans i de proximitat bagencs. Segons els organitzadors de la mostra, l'objectiu principal és «esdevenir una unió entre els productes de la ter-ra i les activitats aèries, amb especial èmfasi en la projecció de futur». I és que, asseguren, no els preocupa tant l'èxit de la primera edició com el fet d'haver posat la primera pedra d'un projecte en el qual «creu l'Ajuntament, l'Aeroclub, l'associació Bages Impuls i les empreses del sector aeri de la comarca».

Ignasi Sala, president de l'associació Bages Impuls, comenta que l'esdeveniment «es pot aprofitar per potenciar el turisme i les activitats del club de vol». I és que, com assegura el director i promotor del camp de vol, Miquel Vila, «cadascun dels clubs participants celebren les seves pròpies jornades festives, però per celebrar la mostra la idea era convocar-los en un mateix esdeveniment». Amb aquest propòsit els va sorgir la idea del concurs de paelles voladores. I per què aquest nom? Doncs perquè «els participants porten els ingredients de la paella en ultralleugers», afirmen.

Procedències diverses

Si bé el públic general va gaudir d'una paella popular, les paelles voladores van ser valorades per un jurat compost per tres membres de l'associació gastronòmica Fogons del Bages, un jurat popular, l'Aeroclub del Bages i l'alcalde de Sallent, David Saldoni.

Al concurs hi van participar clubs de diverses zones de Catalunya, però la procedència més llunyana va ser la dels membres de la Patrulla Gastronòmica Lifara, que amb tres avions procedents de Saragossa van organitzar una autèntica paella voladora amb ingredients arribats de la capital aragonesa.

A més, nombroses entitats i empreses bagenques van participar en la mostra, com ara el Centre Excursionista del Bages, els ajuntaments de Sallent i Manresa, la formatgeria Cal Músic, la cerveseria artesana Cerberus, l'empresa de vols amb parapent Alioth i l'escola de pilots Aero Experience, que va fer diversos descomptes per al públic assistent.