Dins de les iniciatives que ha programat l'Ajuntament d'Avinyó per a la inminent posada en marxa del sistema porta a porta en la recollida de les deixalles, aquest dilluns tindrà lloc un acte que comptarà amb la presència de Francesc Giró, director de Planificació Estratègica de l'Agència de Residus de Catalunya.

Giró explicarà els plans de la Generalitat de Catalunya per tal d'augmentar el reciclatge al país i reduir l'efecte contaminant dels abocadors on es llença el rebuig. També detallarà quina és la situació actual de la recollida de residus municipals a Catalunya i parlarà de l'aplicació del sistema de recollida porta a porta a cada vegada un major nombre de municipis catalans.

En el mateix acte intervindrà Xavier Codina, alcalde de Santpedor, municipi que des del 2004 està fent la recollida de residus porta a porta. Codina explicarà com van iniciar la implantació en un moment que encara es feia a pocs pobles, quin són els nivells de reciclatge que s'han aconseguit i quins avantatges comporta aquest sistema. L'acte tindrà lloc al local Catalunya a partir de les 7 de la tarda.