L'alcalde de Vacarisses, Toni Masana, considera que els veïns del seu municipi no són els responsables de l'excés de brossa que hi ha als contenidors de Castellbell i el Vilar, tal com denunciava la setmana passada la seva alcaldessa, que assegurava que la implantació del porta a porta al poble del Vallès Occidental els ha multiplicat les deixalles en aquest municipi del Bages, sobretot al nucli de la Bauma i a la urbanització de la Vall de Montserrat.

Masana reconeix que «pot ser que hi hagi gent de Vacarisses, que està en contra del nou sistema, que vagi a abocar brossa allà», però creu que no són els responsables dels «desbordaments» dels contenidors del poble veí i troba «exagerades» les acusacions. L'alcalde vallesà atribueix l'excés de brossa a «un problema intern del municipi» del Bages perquè als contenidors hi ha materials com matalassos i mobles «que no són de Vacarisses, perquè aquí tenim un servei de recollida a casa i no tenim cap necessitat d'anar a abocar al poble del costat».

L'alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia, que assegurava que el municipi «pateix les conseqüències» del servei d'escombraries del poble del costat, apuntava com una possible solució perquè no s'aboqués brossa als contenidors de Castellbell l'increment de les àrees d'emergència a Vacarisses. En aquest sentit, Masana considera que «no cal fer-ne més perquè ja n'hi ha dues que pensem que estan ben dimensionades i tothom les té a menys de 5 minuts i hi pot anar quan vulgui».

Amb tot, l'alcalde de Vacarisses pensa que hi ha «un problema de filosofia política amb el tema dels residus. Ella em diu que posi més àrees d'emergència i jo li dic que faci el porta a porta». Masana defensa l'eficàcia del sistema que es va implantar al municipi a final de l'any passat, que els permet reciclar el 80 % dels seus residus, tot i «el desgast polític» que suposa per la negativa d'una petita part de la població a portar-ho a terme.

L'alcalde de Vacarisses s'ha mostrat obert al diàleg i ha assegurat que els dos consistoris ja s'han posat en contacte i estan pendents de concertar una reunió per trobar possibles solucions conjuntes a la problemàtica.