Un centenar de persones van respondre ahir a la crida que havia fet el Centre Excursionista de la Comarca del Bages (CECB) per tornar a aixecar la bandera independentista al cim del Collbaix, després que el pal que la sostenia fos serrat amb una serra radial per grups vandàlics, ara fa poques setmanes. Tot i que s'ha utilitzat el mateix pal que hi havia, s'ha fet una nova base de formigó, més ampla i alta, amb l'objectiu de dificultar qualsevol nou intent de tombar el pal. La base fa prop de tres metres d'altura i uns 70 centímetres de diàmetre.

Així, al matí, els voluntaris van pujar al cim tot el material necessari (com ara ciment, aigua, bar-res de ferro, eines, un tub de plàstic per fer l'encofrat...). Un cop a dalt, van començar a preparar la base. Posteriorment, van penjar la bandera estelada i, acte seguit, van iniciar el procés per aixecar el pal de ferro, que va culminar cap a 3/4 d'1 del migdia. Després, van fer el nou encofrat de formigó.

El CECB va agrair ahir als nombrosos voluntaris la seva implicació i van assegurar que «tornarem a aixecar l'estelada tants cops com faci falta». L'estelada ja torna a onejar des d'ahir al cim bagenc.