La defensa de Pesarrodona presentarà un recurs a l'Audiència de Barcelona contra la resolució de processament de la jutgessa, per «indefensió». I és que la interlocutòria de la magistrada esmenta una providència del Tribunal Constitucional (la que suspenia els decrets de convocatòria de l'1-O) que fins ara no havia aparegut en tota la instrucció, i sobre la qual no havia in-terrogat Pesarrodona. La interposició del recurs obligarà a demorar la decisió de la fiscalia, sobre si formular o no acusació.

No és el primer cop que la defensa de Pesarrodona recorre a l'Audiència per denunciar indefensió. Ja ho va fer fa uns mesos, i l'Audiència li va donar la raó: va concloure que la jutgessa havia vulnerat el dret de defensa del regidor santjoanenc en citar-lo a declarar de forma incorrecta, ja que no li havia comunicat per quin delicte ho feia (el de desobediència).

Per aquest motiu, la jutge va tornar a citar el regidor per al 10 d'octubre. Un cop a la sala de vistes, li va demanar si era coneixedor que el Constitucional havia suspès la llei del referèndum. Pesarrodona va dir que, aquell dia, ell era a l'escola Joncadella com un ciutadà més i que, com a regidor de Cultura, mai no va rebre la notificació de la suspensió.

En la resolució de processament feta pública ahir, però, la jutge assenyala que la prohibició del referèndum era «notòria». A banda d'esmentar la suspensió de la llei del referèndum, esmenta una segona providència del Constitucional, en què suspenia totes les normes complementàries, com ara els decrets de convocatòria. Segons la defensa, aquesta última providència no va ser esmentada en l'interrogatori de la jutge a Pesarrodona, i no apareix en tota la instrucció. Per aquest motiu, es presentarà el recurs a l'Audiència.