Un total de dotze propostes formulades pels veïns i veïnes del municipi opten a la segona edició dels pressupostos participatius d'Avinyó que, des d'aquesta setmana i fins al 28 d'octubre, tenen obert el període de votació. Enguany, com a novetat, es diferencia entre dues modalitats: els projectes presentats per particulars, que sumen un total de 8 propostes, i els que han sorgit de les entitats, que són 4. En aquesta ocasió, es destina a la iniciativa una partida de 30.000 euros, 15.000 per a cada modalitat.

Un piano per al poble, la restauració de les passeres del camí del riu, un nou remolc per transportar els gegants i una pista per a la pràctica d'esports de platja són les propostes que han presentat les entitats del poble. Dels particulars, hi ha un circuit de bicicletes, un parc per a tothom i un banc per descansar al carrer Sant Antoni, a més d'altres propostes que ja es van presentar a la primera edició com la restauració dels gegants Vells, uns gegantons dels Matiners o l'adquisició d'una vaixella i un rentaplats per reduir l'ús del plàstic als actes del municipi.

Els veïns d'Horta demanen un espai polivalent a la segona planta del local social i tenir un pas segur per poder creuar la carretera per agafar el camí de l'església. Les votacions es poden fer fins al 28 d'octubre a l'Ajuntament, els matins de dilluns a divendres de 9 a 2 i els dissabtes i diumenges de 10 a 2, i a les tardes dilluns i dimecres de 6 a 7. Tots els veïns a partir de 16 anys poden votar una màxim de tres projectes de cada modalitat.

Un cop finalitzat el període de votació el recompte de vots es farà el dilluns 29 d'octubre, a la una del migdia, a la sala de plens de l'Ajuntament on es donaran a conèixer els projectes guanyadors.