El tram sud de la carretera C-55 té un nou tram amb mitjana de formigó, però també un nou espai d'avançament en sentit Manresa. El departament de Territori i Sostenibilitat ha posat en servei aquest dimecres el tercer carril que ha construït a la C-55 al tram que hi ha entre el pont d'accés a l'estació de l'aeri i la Puda, a cavall del Bages i el Baix Llobregat. Aquesta era la penúltima obra que quedava en execució en aquesta part sud de la carretera, que s'afegeix als successius trams on amb anterioritat ja s'ha anat col.locant la mitkana de separació. L'últim dels projectes que s'està materialitzant és la remodelació de l'enllaç amb la carretera de Terrassa (C-58)r, davant de la boca sud del túnel de Bogunyà.

L'actuació que ara s'ha completat ha consistit en la construcció d'un tercer carril en sentit Manresa d'un total d'1,1 quilòmetres per facilitar els avançaments. També s'ha col·locat, al centre de la via, una barrera de seguretat de formigó per reforçar la separació dels dos sentits de circulació i evitar els xocs frontals.

El projecte ha inclòs també la millora de l'encreuament de la C-55 amb la B-113 (carretera de ca n'Astruc), amb la creació d'un tercer carril central a la C-55 i un enllaç en forma de T amb carrils centrals de girs d'esquerra a la C-55 per fer els canvis de sentit amb més comoditat i seguretat.

Altres tasques incloses en aquesta actuació han estat el tractament previ dels punts de la carretera on hi hagi deformacions, l'estesa d'una nova capa de paviment, la millora dels elements de drenatge o la formació de noves cunetes. L'actuació ha suposat una inversió de 2,8 milions d'euros.

D'altra banda, s'ha construït un calaix que, a més de facilitar el drenatge, servirà de pas de fauna. També s'ha adequat la senyalització i col·locat noves barreres de seguretat. Finalment, s'han inclòs hidrosembres, plantacions i mesures addicionals d'integració en l'entorn.