Súria ha tancat amb un bon balanç la Setmana de la Gent Gran. que ha inclòs diferents activitats sobre el benestar i la qualitat de vida, i la representació de l'espectacle "Som grans, i què?". Aquesta nova edició de la Setmana de la Gent Gran es va iniciar dilluns 8 d'octubre amb un taller de relaxació amb olis essencials. Altres actes del programa van estar dedicats a la prevenció d'accidents domèstics i a la importància del paper dels avis com a referents familiars.

D'altra banda, l'Espai Lúdic i de Salut del barri de Salipota va acollir una sessió d'exercicis de manteniment per a persones grans, amb l'objectiu de treballar les facultats físiques i sensorials dels participants.

L'espectacle "Som grans, i què?" es va representar a la sala d'actes de la Residència Bell Repòs, a càrrec de la companyia manresana Els Atrevits, integrada per persones grans. L'obra consisteix en un recull de conegudes cançons de diferents estils que formen part de la memòria sentimental de vàries generacions.

La cloenda de la Setmana va tenir lloc a L'Esplai (Associació de Gent Gran). El ball de cloenda va ser a càrrec de Jordi Soler.

Integració de Súria en la Xarxa Global de Ciutats Amigues de les Persones Grans

En les seves paraules d'inauguració d'aquesta Setmana de la Gent Gram, la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa, va recordar que Súria formarà part de la Xarxa Global de Ciutats Amigues de les Persones Grans, tal i com es va aprovar en ple municipal el passat mes de febrer. Aquesta Xarxa Global és una iniciativa de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per fomentar l'adaptació dels nuclis urbans a les necessitats de la gent gran.

Per aquest motiu, la regidora de Benestar Social va demanar la col·laboració de les persones grans de la vila en les iniciatives que es portin a terme per tal d'avançar cap a aquest objectiu.