L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha estrenat un nou software per facilitar el servei als usuaris dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics que hi ha ubicats al municipi. El que permet aquest nou software és veure en temps real la disponibilitat dels punts de recàrrega.

D'aquesta manera, les persones que els vulguin utilitzar poden planejar amb certa antelació quan volen passar i per quin punt de recàrrega, que són gratuïts.

Aquesta novetat és especialment rellevant si es té en compte que el temps habitual de recàrrega d'un cotxe elèctric es troba entre els 30 i els 100 minuts de mitjana, i que pot arribar fins a les 2 hores segons diferents condicionants.

La disponibilitat dels diferents punts de recàrrega, tant de Sant Fruitós com de la resta de municipis que en tenen, es pot consultar en els portals web de l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) i d'Electromaps.

Fonts de l'Ajuntament de Sant Fruitós han posat en relleu que aquesta incorporació «permet seguir explotant els beneficis de l'entrada, ara fa un any, a l'Aliança de Municipis per la Interoperabilitat, a partir de la qual tots els santfruitosencs que disposen de la targeta del servei municipal poden recarregar el cotxe en els punts de recàrrega dels municipis inscrits», de la mateixa manera que ciutadans dels altres municipis ho poden fer a Sant Fruitós.

L'Aliança facilita que els vehicles elèctrics que circulen per Catalunya puguin gaudir d'una mobilitat plena i que els usuaris deixin d'acumular targetes per carregar a les diferents instal·lacions promogudes pels municipis de Catalunya.