El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, es reuneix aquesta tarda amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras, empresonat a Lledoners. La trobada es produeix en ple debat sobre els pressupostos pactats entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i Iglesias, però des d'ERC adverteixen que no hi ha res a negociar si el govern de Sánchez no insta la fiscalia a retirar les acusacions per l'1-O.

Iglesias anirà a Lledoners acompanyat de la portaveu d'En Comú Podem, Lucía Martín, i el tercer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Asens. Per part d'ERC, també hi seran presents el president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, i el diputat al Congrés, Joan Tardà, que ja hi han arribat minuts més tard de les 3 de la tarda.

Segons fonts penitenciàries, la reunió no tindrà límit de temps i es farà sense vidre que els separi, com es fa en qualsevol visita sol·licitada per una autoritat. En aquests casos, l'únic límit temporal és que no s'alterin els horaris del centre penitenciari, com les hores de menjar i altres activitats.

Es tracta de la primera trobada d'Iglesias amb Junqueras a la presó. En canvi, el líder de Podem ja va visitar el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, al juny passat quan aquest estava a Soto Del Real i en diverses ocasions ha demanat la llibertat dels líders independentistes empresonats.

El president del govern espanyol s'ha volgut desmarcar de la reunió d'aquesta tarda entre Igelsias i Junqueras tot remarcant que "la negociació del pressupost la fa el govern d'Espanya". De fet, no es preveuen avenços en els pressupostos ja que des d'ERC s'ha condicionat la negociació a un moviment per l'alliberament dels presos.

En aquesta línia, el diputat d'ERC Gabriel Rufián ha reclamat en les últimes hores a Iglesias que en comptes de pressionar Junqueras amb els pressupostos pressioni als despatxos de la Moncloa perquè facin un gest a favor de la llibertat dels líders independentistes empresonats.

La visita d'aquesta tarda ha estat molt criticada per part de Cs i el PP. El líder de Cs ha qualificat "d'humiliació" que Iglesias i Junqueras abordin la negociació de pressupostos en un "vis-a-vis" en una presó. Per la seva banda, el líder del PP, Pablo Casado, l'ha qualificat d'insult als jutges i fiscals.