La Cooperativa Agrícola de Sant Fruitós ha complert aquest dilluns 125 anys de la seva fundació. El 22 d'octubre de 1893 es van reunir Josep Verneda i Malla, Ciprià Izquierdo i Rajadell, Fruitós Rafart i Oliveras i Fruitós Taña i Cortina per posar en marxa aquesta societat, una cooperativa de consum, que a més de proveir els seus socis d'articles de menjar amb un esperit cooperatiu, fes alhora una tasca cultural i d'esbarjo.

Durant aquests 125 anys, La Cooperativa ha viscut temps d'esplendor, com a la meitat del segle passat, amb botiga, forn de pa, xarcuteria, cafè, sala de ball i cinema, i altres èpoques molt complicades, com l'any 1939 en que li fou confiscat el seu patrimoni i els seus locals lliurats al servei local de l'Auxili Social i de Falange Espanyola.

Actualment es troba en un període d'estancament. Antoni Franch, l'actual president de l'entitat, que ha substituït després de 33 anys de mandat a Jaume Casals, explica que «ha entrat una nova generació que vol impulsar socialment La Cooperativa, però en aquests moments ens trobem que la botiga de queviures que teníem arrendada a Supermercats Llobet, ha decidit tancar-la. A més del que representa per a nosaltres l'ingrés del lloguer, penso que perjudica a tota la resta del comerç d'aquesta zona de la carretera de Vic. Per això estem buscant una nova empresa per al nostre local, que ajudi a dinamitzar econòmicament el barri».

Malgrat tot, la junta de la Cooperativa té en cartera diferents activitats per commemorar aquests 125 aniversari.