El PSC de Sant Joan de Vilatorrada ha presentat formalment com a cap de llista a les eleccions municipals de l'any que ve Èlia Tortolero, que ja va liderar la llista als comicis del 2015 i que actualment és regidora de l'Ajuntament, a l'oposició.

En l'acte de presentació, Tortolero va subratllar que es deixarà la pell per «canviar Sant Joan» i aconseguir «tenir un poble molt més ben equipat i cuidat del que és ara, deixant polèmiques i discussions inútils, de molts plens, per a passar a parlar i resoldre el que realment preocupa a la gent».

Va criticar «la deixadesa» que considera que té el poble, «amb molts racons poc atesos, poc aptes per a activitats, i amb molt poca atenció a iniciatives culturals, esportives i d'oci, com perquè hi pugui participar tota la població, sense deixar col·lectius com el de les dones, que troben greus dificultats per poder organitzar equips femenins». A l'acte també hi van participar el primer secretari de la Federació XI del PSC, Cristòfol Gimeno, i la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, en el Parlament, Eva Granados.

Prèviament, es va fer una caminada en record de la figura de Carme Chacón. Al Mas Sant Joan es van congregar una cinquantena de militants i simpatitzants del partit socialista, procedents de diferents municipis de la Federació XI (Bages, Berguedà i Solsonès ) per a participar en aquesta passejada. Abans d´iniciar el recorregut de 5 km per l´entorn de Collbaix, la regidora Paqui García va donar la benvinguda a tots els presents, recordant l'estimació de tothom per Carme Chacón. L´acte de benvinguda ha tingut una significació especial, per la presència dels pares de Carme Chacón, i ha estat la seva mare la que ha dirigit unes paraules d´agraïment i record.