Cardona ja ho té tot a punt per celebrar una nova edició de la Fira de la Llenega, que aquest diumenge 28 d'octubre ja arriba als seus 26 anys d'història. Es tracta d'un certamen molt arrelat que posa com a protagonista la llenega amb l'objectiu de fer pedagogia sobre l'entorn i el ric patrimoni boletaire de la zona i del país.

Així, a banda de les parades de llenegues i d'altres varietats, la fira compta amb una exposició micològica en la qual micòlegs experts de l'Agrupació Micològica del Berguedà donen assessorament i informació a tots aquells interessats. Una altra pota important del certamen és el concurs, on es premia la llenega més gran i el bolet més original. Enguany, a més, es convoca el concurs de conserves amb bolets i, com sempre, es fa també el concurs infantil, que serveix per introduir els més menuts en el món boletaire, mostrant-los valors de respecte i estima cap a la natura.

La fira també comptarà amb altres parades de productes artesans elaborats amb bolets, com ara patés o confitats, i d'altres productes alimentaris naturals, com embotits, mels i formatges, entre d'altres. El vessant gastronòmic del certamen es complementa amb la degustació que ofereixen diferents establiments de restauració de Cardona, amb plats com ara la botifarra de llenega, el peu i morro amb llenegues o el rodó de vedella amb llenegues. Les receptes, però, canvien cada any.

A més, enguany, i com a novetat, s'introdueix un tast guiat de vins i vermuts de la Cooperativa Falset Marçà, així com dos tallers de cuina: el xef bagenc amb Estrella Michelin Jordi Llobet, del restaurant L'Ó de Món Sant Benet, impartirà el taller "La cuina de la llenega", mentre que el cuiner Jordi Prat, de la Cuina del Ganxet de Cardona, oferirà el taller "Propostes de cuina amb bolets de temporada". Aquests dos tallers tenen un preu de 5 euros cadascun i tenen places limitades. Cal fer inscripció a carles.pujol@adlsolcar.cat o al 93.869.22.87 abans de divendres 26 d?octubre a les 14 hores.

Més activitats

Per ambientar la fira, durant el matí hi haurà música folk, a càrrec d'El Toll, i també una ballada country a la plaça del Vall (11h) a càrrec de Granger's del Berguedà. A la tarda (18h), concert d'havaneres a la plaça de la Fira amb La Taverneta d'en Güell. Pels més petits, es farà l'espectacle "La castanyera perduda", a càrrec d'Aula de Teatre, amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal Marc de Cardona. També hi haurà atraccions infantils durant tota la jornada.