Es fa dir Joan Bonanit, té compte propi a les xarxes socials, és de Manresa, té 23 anys i ja fa 112 vespres que acudeix al pla de Lledoners per donar la bona nit, amb un megàfon, als set presos independentistes, just a l'hora en què els interns passen pel costat del pati per anar a les cel·les.

Molts cops, el crit del Joan (que prefereix mantenir-se en l'anonimat) ha estat correspost des de dins del centre amb un sonor «bona nit» d'algun dels interpel·lats, sobretot d'Oriol Junqueras. Altres vegades, li responen xiulant-lo. Finalment, després de tot aquest temps, Joan Bonanit ha pogut veure alguns dels interns, els últims dos diumenges.

Ho ha fet aprofitant que visitava Demba Koumba, un pres del mòdul 2 que conviu amb ells. «El primer diumenge que hi vaig anar, el 14 d'octubre, vaig poder saludar un moment, a través del vidre, en Rull, en Turull i en Romeva. I diumenge passat els vaig tornar a veure, a ells, i a Junqueras», explica el Joan.

Va intercanviar-hi algunes paraules. «Els presos polítics em van agrair que cada dia els digui bona nit, i em van dir que els ajuda molt. I que segueixen forts, lluitant per la causa, i que no es desanimen», afirma. Fa poc, tots ells li van fer arribar una samarreta signada, a través de Demba Koumba. I el Joan també ho té clar: «Continuaré venint cada nit fins que siguin lliures». Molta gent l'acompanya cada nit, a les 20.45 hores.