La Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) participa aquests dies a la fira immobiliària Barcelona Meeting Point (BMP), on mostra 23 promocions residencials a Catalunya i les Balears. En aquesta fira, l'immoble més barat és un pis de 47 metres quadrats a Manresa, mentre que el de més preu és un xalet adossat de 220 metres quadrats ubicat al municipi de Das, a la Cerdanya.

Prop de la meitat d'aquestes promocions per a particulars estan a la província de Barcelona, encara que també és possible trobar habitatges ubicades a Girona, Tarragona, Lleida i un de residencial a l'illa de Menorca. Els esmentats projectes, tant de primer habitatge com d'apartaments turístics, costen entre 47.000 i 342.000 euros, segons ha informat avui la Sareb.

D'una altra banda, la companyia presentarà a promotors i inversors una oferta de més de 350 obres pendents de finalització, que sumen un total de 800.000 metres quadrats de superfície construïda.

Aquests actius immobiliaris, repartits per tot Espanya, són en gran part promocions de primer i segon habitatge, oficines i espais industrials. També el públic especialista podrà trobar 355 sòls, dels quals el 82% són per a ús residencial. En total, l'oferta de sòls del Sareb a la fira supera els 4.500.000 metres quadrats d'edificabilitat.

La Sareb va néixer al novembre del 2012 per ajudar al sanejament del sector financer espanyol, i en concret de les entitats que van rebre ajudes públiques.

El compromís del Sareb és procedir a la liquidació dels immobles i préstecs adquirits abans del novembre del 2027. La majoria del capital d'aquesta empresa està en mans privades (un total de 32 entitats entre bancs, asseguradores, immobiliàries i un grup elèctric), mentre que el 45,9% pertany a l'Estat, a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB).