L'Ajuntament d'Artés ha posat en marxa el programa per fomentar l'ús de la bicicleta elèctrica amb una subvenció de 200 euros per als veïns o empreses del municipi que n'adquireixin una. La partida que destina el consistori a aquest propòsit és de 2.000 euros, per la qual cosa inicialment podrà donar ajut per a un màxim de deu peticions.

En un primer moment, l'equip de govern volia subvencionar exclusivament bicicletes elèctriques comprades a comerços d'Artés ja que, segons fonts municipals, s'havia parlat amb els comerços que tenien possibilitats de participar-hi i hi havien mostrat interès. Finalment, però, cap comerç s'ha adherit a la proposta i és per això que l'Ajuntament ha obert ara la convocatòria modificant les bases inicials.

Es preveu igualment subvencionar la compra d'un màxim de 10 bicicletes elèctriques amb un ajut de 200 euros per a cada sol·licitud, però en aquest cas les adquisicions es podran realitzar a qualsevol comerç, excepte les botigues on-line. El període de sol·licituds ja està obert i durarà fins al 30 de novembre.

La iniciativa pionera s'ha posat en marxa a partir d'una proposta dels pressupostos participatius d'aquest 2018 i l'objectiu és promoure la mobilitat sostenible.

Segons les bases que regulen l'atorgament d'aquesta subvenció, els vehicles que seran subvencionables no podran valer més de 1.250 euros, seran del tipus bicicleta elèctrica urbana, amb assistència a la pedalada i un equipament estàndard amb un motor elèctric de potència no superior a 250 W, una autonomia d'aproximadament 50 quilòmetres i la bateria de liti.

Si es reben un total de 10 sol·licituds o menys i compleixen els requisits establerts es concediran totes, i si n'hi ha més l'Ajuntament ho resoldrà mitjançant sorteig. Les sol·licituds s'hauran de presentar al registre d'entrada de l'Ajuntament d'Artés.

Si superada aquesta primera fase encara queda partida pressupostària, es podran fer més sol·licituds fins al 31 de desembre. La resolució d'aquest segon període serà per ordre d'entrada de les sol·licituds.

Les persones residents a Artés podran sol·licitar-ne una i les empreses i entitats amb seu social a la vila podran demanar-ne dues com a màxim, però en aquest cas, si finalitzat el termini encara quedés partida econòmica i volguessin sol·licitar alguna subvenció més, també podrien fer-ho, si s'indica a la sol·licitud inicial.