Gent Fent Poble (GFP) presentarà llista per tercer cop a les eleccions municipals de Sant Fruitós i novament ho farà amb qui ha estat el seu candidat des dels primers comicis, Joan Carles Batanés, el que li ha permès tenir l'alcaldia en aquests darrers set anys i mig. Per tant, Batanés optarà a assolir un tercer mandat com a batlle. Gent Fent Poble va fer ahir al vespre, en un acte celebrat al teatre Casal Cultural, la presentació del seu cap de llista, ja escollit oficialment en assemblea.

Joan Carles Batanés es va estrenar com a candidat a les eleccions del 2011. Tot i que en aquells primers comicis GFP va ser la segona llista més votada (va obtenir quatre regidors, mentre que Convergència i Unió en va aconseguir cinc), Batanés va acabar sent escollit alcalde gràcies al pacte de govern que va establir amb el PSC i amb Imagina't Sant Fruitós-AM (formació vinculada a ERC).

Quatre anys més tard, el 2015, Gent Fent Poble sí que va aconseguir la victòria electoral i va sumar un regidor més (va passar a tenir-ne cinc). Tanmateix, va quedar a dos de la majoria absoluta, la qual cosa va obligar novament a recór-rer al pacte per poder governar. En aquest mandat l'aliança ha estat només amb el PSC.

Gent Fent Poble posa en relleu que el fet de tornar-se a presentar «respon a un objectiu molt clar: encara queden coses per fer i millorar. Mantenim la convicció que si seguim treballant per la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes del municipi assolirem noves fites que encara faran millor el nostre poble».

La formació destaca «el fet de disposar d'un grup consolidat de persones, i alhora tenir noves incorporacions que donen alè per seguir treballant pel poble i amb el poble». Gent Fent Poble és una formació independent (una agrupació d'electors) nascuda el 2011 per, segons defineixen ells mateixos, «fer de Sant Fruitós i de la seva ciutadania la prioritat del consistori».