Una trentena de persones van seguir ahir el taller de cuina que va oferir el cuiner amb estrella Michelin Jordi Llobet, del restaurant L'Ó de Món Sant Benet, a la Fira de la Llenega de Cardona. Malgrat la pluja, que va minvar el nombre de persones que van passejar per la plaça de la Fira i el passeig de la Fira, on hi havia les paradetes, van ser desenes de curiosos els que es van acostar a l'Espai Gastronòmic, on tenien lloc els tallers de cuina, novetat de la 26a edició del certamen.

Llobet va delectar els participants amb tres exquisides receptes en què la llenega era la principal protagonista. Els assistents al seu taller van poder descobrir, pas a pas, els secrets de com cuinar un fricandó de tripeta de bacallà, llenega, cremós d'all negre i aire de jang (salsa de soja coreana) per llepar-se'n els dits; ravioli de papada de porc ral a la brasa amb trinxat de llenega i oli de tòfona; i coca dolça de llenega amb espuma de romaní, pinyons i regalèssia. Tot presentat amb el toc especial d'un cuiner amb estrella Michelin. Després de Llobet va ser el torn del cuiner Jordi Prat, de la Cuina del Ganxet de Cardona.

Mentrestant, alguns cardonins aprofitaven per passejar per les parades de bolets que hi havia al passeig de la Fira i també pel mercat que es fa cada diumenge a la plaça de l'Ajuntament. Val a dir, però, que a les 11 del matí ja només quedava un dels estands amb llenegues. La resta venien rovellons, camagrocs i altres bolets més freqüents, però ja no els quedaven mocoses. El preu del quilo de llenegues vorejava els 35 euros.