30 de octubre de 2018
30.10.2018
Regió7

«Vincles per la Diversitat al Bages» crearà una xarxa ciutadana compromesa amb la convivència

El Consell Comarcal referma el compromís de promoure la cohesió social organitzant la segona edició

30.10.2018 | 10:39
Imatge de la primera edició.

El proper mes de novembre s´iniciarà la segona edició del " Vincles per la Diversitat" al Bages, un projecte impulsat pel Consell Comarcal del Bages i dinamitzat per l´Institut Diversitas, que aquest any ha ofert a la ciutadania una experiència positiva de convivència en la diversitat a través de diversos tallers i activitats per promoure el coneixement mutu, el reconeixement de la diversitat, la col·laboració i la cohesió. La primera edició va comptar amb la participació de 150 persones i es va realitzar als municipis de Sant Joan de Vilatorrada, Navàs, Sallent, Navarcles i Sant Fruitós de Bages i va cloure amb una trobada comarcal a Navàs.

A la segona edició els tallers i activitats que s´organitzaran tindran una vessant més formativa, per dotar d´eines i recursos als participants per arribar a l´objectiu final i més important del projecte: promoure una Xarxa Ciutadana d´Agents per la Diversitat i la Convivència al Bages. El conseller d´Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, ha explicat que «amb la creació d´aquesta xarxa esperem donar eines per tal de de promoure i apoderar als veïns i veïnes de la comarca del Bages a l´hora d´aturar els prejudicis i rumors i promoure la diversitat i la convivència com a cosa de totes i tots a la comarca, fent que el Bages sigui més inclusiu».

En aquesta edició que s´inicia ara es duran a terme cinc trobades locals als mateixos municipis, els dissabtes de novembre de 10 a 14h i també es clourà amb una trobada comarcal el dissabte 1 de desembre. A cada sessió es realitzarà una formació d´Agents per la Diversitat, amb l´objectiu de reflexionar i aportar coneixements sobre la diversitat humana per entendre-la com a riquesa i oportunitat i ser conscients dels reptes que comporta. A més, es vol donar eines a les persones per fer front als prejudicis i per treballar per una xarxa de convivència positiva en la diversitat als seus municipis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20