El sector turístic de la Catalunya Central confia en assolir una bona ocupació pel pont de Tots Sants. Al Berguedà, on l'ocupació a les cases rurals frega el 90%, esperen assolir el ple, una situació similar a la que es viu al Solsonès. En tots dos casos, apunten al final de la temporada de bolets com a gran al·licient.

A l'Alta Anoia, les xifres de turisme rural oscil·len entre el 70 i el 90%, mentre que al Moianès es mostren "optimistes" després dels bons resultats de l'estiu. Pel que fa al Bages, el gran atractiu turístic és Montserrat. Aquí, l'ocupació de l'hotel és del 85%, mentre que les reserves a les cel·les estan quasi esgotades, amb un 95%. Tanmateix, el fred i la pluja fan témer possibles anul·lacions d'última hora.

Un mes abans de l'arrencada de la temporada de neu, els bolets són els protagonistes. El president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer, ha explicat a l'ACN la "satisfacció" que viu el sector turístic més rural de la comarca, ja que, a hores d'ara, el 90% de les places disponibles ja estan plenes. A més, es mostren optimistes i confien en que les reserves d'última hora, cada vegada més habituals, els hi permetin arribar a penjar el cartell de complet. "Són unes dates molt favorables per a nosaltres, estem en un entorn molt boletaire i la gent abans de la neu busca el bosc", reconeix Pellicer. Les famílies i els grups que busquen celebrar la castanyada "en plena natura", afegeix, són el perfil predominant aquest pont.

Una situació similar és la que es viu al Solsonès. La presidenta de l'Associació de Turisme Rural Associació del Solsonès TRAS, Pilar Bielsa, ha explicat que s'està rondant el ple, especialment en aquells allotjaments rurals on es dona la possibilitat de llogar la casa sencera. A parer seu, ha dit, la temporada de bolets així com les primeres nevades en són els principals detonants.

Pel que fa a l'Alta Anoia, a hores d'ara les percepcions entre el sector turístic més rural auguren que aquest serà un bon pont. La presidenta de l'Associació per al desenvolupament de l'Alta Anoia, Mireia Duran, ha explicat que l'ocupació oscil·la entre del 70 i el 90% als allotjaments rurals. "Els més buscats són aquells que inclouen els àpats amb l'estada", ha dit, tot esperant que les reserves d?última hora acabin desencadenant uns millors registres. "Venim d'uns bons caps de setmana i esperem que l'afluència encara sigui millor", ha assegurat Duran.

Com a l'Alta Anoia, el sector turístic d'Osona i el Moianès ha viscut una bona ocupació aquest estiu. Malgrat no disposar de xifres, el gerent de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme del Moianès i d'Osona, Antoni Dinarès, confia en el fet que aquesta tendència es mantingui. Dinarès creu que l'aposta que s'està fent des dels establiments amb activitats paral·leles és clau. "Abans com a molt s'oferien àpats, ara ens trobem que la majoria ofereixen propostes lúdiques per poder-hi celebrar la castanyada i el Halloween", ha explicat.

Al Bages, el gran atractiu turístic segueix sent el turisme religiós amb Montserrat al capdavant. L'ocupació de les cel·les Abat Marcet se situen al 95% per a aquest pont; mentre que l'hotel Abat Cisneros està al 85%. Destaca, però, que quan falten tres dies la nit de dissabte a l'hotel està al 100%. En aquest cas, el perfil de visitant és molt repetitiu, familiar i majoritàriament català.