02 de novembre de 2018
02.11.2018
Regió7

El PDeCAT de Sant Fruitós acusa el govern municipal de manca de planificació

La formació considera que el pressupost del 2019 destaca per «les despeses totalment innecessàries»

02.11.2018 | 12:46
El PDeCAT de Sant Fruitós acusa el govern municipal de manca de planificació

El grup municipal del PDeCAT a Sant Fruitós de Bages considera que la manca de planificació de l'equip de govern municipal, format per Gent fent Poble i el PSC, «obliga a malgastar diners». La formació, que és a l'oposició, assegura que s'ha aprovat un pressupost pel 2019 que destaca «per les despeses totalment innecessàries, les quals denoten una manca total de planificació i una pèssima gestió». Posa com a exemples el lloguer d'un local privat per encabir la comissaria de la policia local i les inversions al Casal Cultural.

Segons el PDeCAT, un exemple d'aquesta manca de planificació és que l'equip de govern haurà de llogar un local privat per encabir la comissaria de policia, amb un cost de lloguer anual aproximat de 12.000 euros i amb una previsió de despesa inicial de 80.000 per condicionar aquest espai. El govern municipal va cedir al CatSalut l'edifici que actualment ocupen una part de les dependències de la policia local i això l'obligarà a desallotjar aquest espai. En aquest sentit, el grup municipal del PDeCAT considera que «tenint en compte que l'operació de cessió va començar ja fa uns quants mesos, fa que la decisió d'ara, a correcuita, de llogar un espai mentre no es construeixen les noves dependències municipals es pugui classificar d'una mala gestió i d'una manca total de planificació».

D'altra banda, segons el PDeCAt, aquest no és l'únic «cas de malbaratament», ja que el govern municipal gastarà més diners en espais que són de propietat privada, com el Casal Cultural, que és d'una societat anònima que capitalitza aquests diners per als seus socis. En aquest sentit, assegura que l'ajuntament paga un lloguer d'aquesta instal·lació de gairebé 900 euros mensuals però, a més, «porta anys invertint diners en aquest espai privat».

La formació assegura que «recentment s'han gastat més de 76.000 euros en una grada mòbil i ara pretenen destinar més de 28.000 euros per arreglar la instal·lació del bar». Per això, el PDeCAT considera que el govern «potser s'hauria de plantejar la possibilitat d'adquirir aquest espai de manera que la despesa que s'hi fa any rere any es converteixi en una inversió».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20