Cardona ha sumat sis nous veïns. Es tracta d'un matrimoni amb quatre fills que ja fan vida al poble des de fa unes setmanes i que provenen del Kurdistan occidental, situat dins l'estat de Síria. Fins ara estaven acollits al Centre de Protecció Internacional de Manresa, que gestiona la Fundació Germà Tomàs Canet, de l'orde de Sant Joan de Déu, després d'haver de fugir del seu país a causa de la guerra.

La seva adaptació a Cardona, asseguren, està sent bona. Els fills més petits han pogut començar el curs amb normalitat a l'escola Mare de Déu del Patrocini, i els més grans han fet el mateix a l'institut Sant Ramon, mentre que el pare i la mare han iniciat classes a l'Escola d'Adults de Cardona. També se'ls està oferint assessorament i orientació i ja s'està treballant en la recerca de feina.

La família ha visitat l'ajuntament de Cardona, on han estat rebuts per l'alcalde, Ferran Estruch, i la regidora de Benestar Social, Anna Maria Sala. L'alcalde s'ha mostrat convençut que s'adaptaran de manera ràpida i podran començar una nova vida a Cardona després d'haver hagut de fugir d'una guerra i de perdre-ho tot.