El ple de l'Ajuntament ha aprovat, per unanimitat, el Pla de Salut Municipal de Sant Joan de Vilatorrada impulsat per la regidoria de Salut. Amb aquesta aprovació, el consistori completa un exhaustiu procés de diagnosi i redacció iniciat l'any 2016 i que ha permès avaluar els indicatius de salut del municipi i establir les principals línies d'intervenció prioritàries a seguir durant el període 2016-2020.

Així, els principals objectius del pla són donar prioritat a les polítiques locals dirigides a contribuir a la millora de la salut de la població, fer de Sant Joan un municipi cada vegada més saludable, preservar la salut dels santjoanencs i santjoanenques, promocionar la salut, impulsar l'adopció d'estils saludables, i reduir al màxim les desigualtats.

En aquest sentit, el Pla de Salut s'ha elaborat amb criteris tècnics i incorporant la perspectiva de la ciutadania, i té la vocació de ser l'instrument de planificació que serveixi de marc de referència per incloure la salut a totes les polítiques del govern municipal.

El procés d'elaboració del pla tenia com a punt de partida una diagnosi prèvia, elaborada a partir de dades tècniques objectives i comptant també amb la perspectiva de professionals de la salut, de benestar i serveis socials, educadors, tècnics municipals, entitats, associacions i ciutadania, i la coordinació del Grup de recerca de Salut i Atenció Sanitària de la Universitat de Girona.