Montserrat Duocastella és una de les persones que estan al dar-rere de l'organització del mercat de tardor de Món Sant Benet i qui ha impulsat el canvis d'aquesta edició.

Quin és l'objectiu del replantejament del mercat i del canvi de nom del certamen?

La idea és que el mercat creixi i que no només sigui un mercat, sinó tota una agenda d'activitats, que és el que ja hem començat a fer aquest any. Tenim les parades del mercat, amb productes d'alimentació local i, també, de manufactures. Però, a part, hem crescut quant a nombre d'activitats. Per exemple, els tallers de cuina de la Fundació Alícia sobre noves tendències alimentàries amb productes de la tardor, que es fan dissabte i diumenge; hem mantingut els tallers familiars de cuina, però hi hem afegit un espai de tast, com de vins, cerveses i olis. I a la zona del prat hem afegit una zona de tallers per als més menuts vinculats a la terra i materials naturals, com un taller de teixit de llana, creació d'instruments, construcció d'una barraca de pastor, etc.

Les noves activitats estan encaminades a atraure nous públics. S'ha assolit l'objectiu?

Veiem que hi ha interès pels tallers de cuina. En edicions anteriors teníem un públic familiar. Aquest any conservem aquest públic, però se n'hi han afegit d'altres tipus. La idea és que si una parella que visita la fira o algú hi ve sol, tingui activitats. Una activitat que ens fa molta il·lusió és l'espectacle de demà [avui per al lector] en què una companyia de ballarins i alumnes de l'Oms i de Prat de Manresa imitaran els moviments de la natura amb la dansa.