L'Ajuntament de Sallent està a l'espera que l'administrador concursal, tal com marca la normativa, pugui cedir el contracte a una altra empresa per tal de poder continuar les obres de rehabilitació del pont de Pere Otger, conegut com el pont vell, que estan aturades des del setembre perquè l'empresa adjudicatària es va declarar en concurs de creditors. Per accelerar aquests tràmits, el consistori s'ha posat en contacte amb un despatx d'advocats mercantilistes amb l'objectiu d'avançar tota la tramitació.

L'alcalde de Sallent, David Sadoni, ha explicat que «la voluntat de l'Ajuntament és aconseguir la cessió del contracte el més aviat possible». Amb la voluntat de reprendre les obres com més aviat millor, el consistori ha encarregat directament els prefabricats de formigó que hi ha previstos en el projecte de rehabilitació del pont amb la intenció de «guanyar temps», mentre no hi ha una nova empresa que es faci càrrec dels treballs.

Saldoni ha lamentat la problemàtica amb l'empresa adjudicatària que ha suposat l'aturada de l'obres i argumenta que la constructora complia el plec de clàusules de contractació. Ara, «el que hem de fer és buscar solucions», afirma.

Les obres del pont vell de Sallent van començar el juny passat, i anaven segons el ritme previst fins que es van aturar a l'agost. L'empresa va al·legar que no disposava de les planxes de formigó que s'havien d'instal·lar perquè el proveïdor estava de vacances, però al setembre tampoc es van reprendre els treballs. Va ser aleshores quan l'Ajuntament va tenir coneixement dels problemes financers de la constructora, que li han impedit finalitzar els treballs.

El pont vell és un dels dos que connecten l'antiga carretera de Manresa a Berga (ara travessera urbana) amb el nucli per damunt del Llobregat. Amb l'inici de les obres, el juny, es va barrar totalment el pas pel pont, però a l'agost es va obrir als vianants, tot i que encara no hi poden circular vehicles. La situació es mantindrà igual fins a la represa dels treballs.